El gènere d'aventures sempre és atractiu... i el bon gust literari a la cinquena planta del 184 del carrer Rosselló també. Només has de deixar passar el temps i trobaràs que tots els factors s'alineen (autor, il·lustrador i editorial) per dur a terme una proposta lúdica com la que avui portem a la ràdio.

L'Alberto Corral és autor de jocs i fanàtic del gènere d'aventures, ha consumit obres de Salgari, Rice Borroughs i per descomptat de Verne. Possiblement no hi ha millor persona per dur a terme una conversió de Miguel Strogoff del llibre al tauler. D'altra banda Pedro Soto, que va fer la seva incursió en la il·lustració de jocs de taula amb l'adaptació d'Águila Roja l'any 2010, no ha parat de crèixer artísticament i enguany és dels pinzells més valorats en el panorama estatal. A més, el seu estil de dibuix casa perfectament amb el que requereix visualment un joc d'aventures.

De tot això sorgeix Miguel Strogoff, un joc de cursa on tots els jugadors competeixen contra els altres i, alhora, contra el mateix joc. Poden passar moltes coses: et pot espiar la perversa Sangarra, pots deixar-te la pell als Urals, et poden deixar cec amb un sabre roent, els tàrtars poden arribar a Moscou... i fer perdre la partida a tots els jugadors! Tot i ser cert que Miguel Strogoff no és un joc d'interacció amb els altres jugadors, també és veritat que té la virtut d'explicar molt bé una història, i fer-la vivencial amb diferents recursos mecànics molt ben trobats.