Un dels típics jocs que gairebé tots haurem jugat en grup és aquell que s'iniciava quan el més trempat de la colla proposava: "Ei, juguem a les pel·lícules?". Nosaltres aleshores, amb un fals esme, dèiem: "Va vinga, sí!"... quan sabíem que seria una nova sessió soporífera amb imitacions dolentes de les fuetades de l'Indiana Jones, el volar amb el puny tancat del Superman i l'encreuament de cames de la Sharon Stone. Per acomiadar aquestes vetllades de merda han arribat Spoilers i Spoilers: The Beginning.

El creador d'aquests dos jocs combinables però també jugables per separat, en Manu Palau, ha arreplegat informació tècnica i argumental d'un fotimer de pel·lícules... però no de les típiques pel·lícules que qualsevol amic cinèfil pot conèixer, aquestes pel·lícules són produccions de baix pressupost i atempten directament contra el bon gust del setè art i qualsevol fil argumental lògic (si ens 'spoilegen' aquestes pel·lícules, gairebé hem de donar les gràcies!). I aquí rau la diversió de tot plegat: tots estem en igualtat de condicions a l'hora de jugar Spoilers i el contingut de cada carta sorprendrà i arrencarà les riallades fins i tot del partenaire més ensopit de la taula.

Spoilers: The Beginning és una versió simplificada en reglament i components del joc original Spoilers, molt barat i ideal per endinsar-se en el món dels 'spoilers'. D'altra banda, la selecció de pel·lícules i moments hilarants crec que és més acurada en el joc original. Tampoc us perdeu la genial història de creació (de carretera i manta) d'aquests dos productes. Si us voleu fabricar una petita demo del joc original us podeu baixar un tast en format print and play clicant aquest enllaç.