El panorama dels jocs de taula cada cop és més divers i coral, no fa ni 10 anys a un editor no li entrava al cap la possibilitat de treure un joc per ser jugat només per una única persona. Fins i tot els jocs per dos jugadors eren un "rara avis", tret d'algunes excepcions al catàleg de KOSMOS. Doncs bé, gràcies a aquesta inèrcia de canvi i popularització avui trobem fàcilment i en la nostra llengua jocs per a un únic jugador com el que avui presentem.

Arkham Noir és un dels exponents d'aquests nous jocs per jugar en solitari. Una aposta valenta de l'editorial cordovesa Ludonova, que ha aprofitat l'alliberament dels drets de les obres de l'escriptor H.P. Lovecraft per treure un joc basat en el seu potent imaginari.

Però el que realment més m'impacta d'Arkham Noir és la persona que hi ha darrere de tot plegat: Yves Tourigny. Un autor de jocs canadenc poc conegut però molt original en tots els seus dissenys: Expedition: Northwest Passage (joc aparegut el 2010 d'exploració i col·locació de rajoletes amb un tema fascinant per casar-ho amb aquesta mecànica), Blueprints (joc de daus sortit l'any 2013 on se'ns proposa construir gratacels amb daus de diferents colors que representen diferents materials) i Cosmogenesis (sortit el mateix any que Arkham Noir i per la mateixa editorial estatal, potser és el joc amb el tema més ambiciós que mai he vist: crear-nos un sistema solar). Però si Tourigny ja m'atrapa com a autor de jocs, l'enamorament és total en saber que és ell mateix qui ha fet els dibuixos d'Arkham Noir i Cosmogenesis! És un gran il·lustrador com es pot veure en la seva pàgina web personal. Si Ludonova li ofereix confiança per demostrar el talent que té com a autor i dibuixant... jo seguiré desfent-me en elogis per aquest binomi. Per cert, espero en candeletes l'edició en castellà dels altres dos casos per col·leccionistes que van sortir únicament en anglès. Si no els aconsegueixo crec que perdré "punts de cordura"!!!