Acomiadem temporada amb un joc molt especial. Fa pocs dies es va celebrar el 30è aniversari de les protestes a la plaça de Tiananmen i des del podcast i la secció a Ràdio Sant Andreu ens volem fer ressò recomanant aquest Tiananmen: The Unknown Protester.

En primer lloc es tracta d'un "joc" print&play (que us podeu imprimir i fer a casa), us passem els enllaços als arxius de descàrrega al final d'aquest text.

En segon lloc, i per això posava entre cometes la paraula "joc", podem dir que és més un fake game que un joc de veritat. Sí, com les fake news (notícies falses) o com un mockumentary (fals documental)... productes creatius creats moltes vegades per intentar sacsejar consciències.

I en tercer lloc ens trobem amb un artefacte que serveix per mantenir i transmetre la memòria històrica d'un moment cabdal del qual es coneix com a no-violència. Efectivament aquest fals joc es podria treure en una aula per iniciar un bon debat, i no necessàriament a l'Escola de Cultura de Pau (que admirem per la feina que fa des fa molts anys).

Important acompanyar la sessió post-partida amb, per exemple, aquests vídeos:
- China: tanques contra libertad (Informe Semanal del 10 de juny de 1989).
- La imagen que China olvidó (micro-reportatge de la BBC que demostra en menys de 2 minuts i mig com treballa el govern xinès per la desinformació).

I ara sí, els enllaços als arxius del joc:
- Imatge per imprimir i retallar el joc i les peces (surten 3 jocs per full A4).
- Traducció al català del reglament del joc.

Bones vacances i fins a la temporada vinent! Tindrem sorpreses, ja veureu.