Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu parlem sobre una novetat que va sorgir del darrer concurs de creació Europa Ludi (que hem de recordar que estava fusionat excepcionalment amb el concurs de creació Ciutat de Granollers). Parlem, ni més ni menys, de la creació de Fabien Chevillon 30 Carats.

A 30 Carats ens posem a la pell d'uns aventurers que han aconseguit una sèrie de pedres precioses. Però cadascú dels jugadors només sabrà quant val una part del seu botí, justament la que no saben els altres jugadors. El valor de es pedres pot oscil·lar entre els -30 i els +30. En una sèrie d'intercanvis amb un parell de mètodes: puny tancat i oferta-demanda, els jugadors hauran d'anar millorant el seu particular tresor desprenent-se de les pedres de menys valor i intentant agafar de les millors. Intuïció, observació de murri, habilitat en la negociació... tot val en aquest joc!

Volem destacar la confiança de Morapiaf en la subjectivitat de molts bloguers i ressenyadors, ja que va oferir una quantitat limitada de còpies de 30 Carats a aquesta comunitat viva de jugadors que cada dia creen contingut a la Xarxa. Aquesta crítica és fruit d'aquesta pràctica de màrqueting (com podreu veure no està gens esbiaixada per haver rebut un joc sense càrrec).

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.