Spectaculum

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, tornem a parlar d'un joc del ja conegut i prolífic autor alemany Reiner Knizia.

La màgia del circ s'acosta als pobles i ciutats del territori on es desenvolupa Spectaculum. Quatre companyies oferiran als diferents empresaris (els jugadors) tot un elenc de professionals de les arts circenses poc convencionals: un ós borratxo dansaire, una vident amb miopia, un encantador de serps encantat, la vacamell... Dependrà de l'habilitat dels jugadors el fet de saber fitxar espectacles barats que després despuntin i generin molts beneficis. La competència serà dura i tindrem moments bons i no tan bons però, com deia el gran Freddie Mercury: show must go on!

Spectaculum no és més que un joc familiar d'especulació d'accions. El tema del circ està totalment "enganxat" però funciona. Es diu que no deixa de ser una reimplementació del joc de 1996 Palmyra (que l'any 2005 va tornar a sortir com a Buy Low Sell High amb temàtica borsària). Nosaltres l'hem provat i ens agrada força pel que és: un joc ràpid (de 30 a 40 minuts) d'especulació molt accessible. I el recomanem per sobre d'altres reimplementacions com Paris Connection que prometen el mateix però no han envellit massa bé.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.