It Happens...

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, farem la guitza a unes quantes formigues que tranquil·lament habiten 12 termiters.

Els jugadors ens posarem en la pell de l'afamat ós formiguer Anton i, mitjançant tirades de daus, provarem sort en els diferents forats del termiter. Allà podrem trobar objectes de tot tipus, cucs i... amb una barreja de sort i habilitat ens podrem arribar a fer amb la formiga reina del termiter! Així guanyarem molts punts per intentar assolir la victòria.

Però no ens enganyem, It Happens... és un joc de daus familiar, d'aquells que tècnicament diem "d'esprémer la teva sort", i no tots els cops les coses surten com havíem imaginat. Això que per alguns jugadors és un entrebanc, per d'altres (sobretot pels petits) és tot un repte: previsualitzar oportunitats en els taulers, adaptar-se a situacions diferents quan arriba el nostre torn, aprendre a fer servir intel·ligentment accions com "passar" o "tornar a tirar els daus"... són algunes de les bondats d'aquest simpàtic joc de daus del prestigiós autor alemany Stefan Feld. També és important remarcar que les il·lustracions del joc són de Michael Menzel, i són una mostra de versatilitat en el seu estil fent a cada tauler una espècie de vinyeta molt divertida on veiem l'ós formiguer Anton emprar tot el seu enginy per fer un bon mos.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.