Cartell de JXJ2014

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, no descobrim cap joc i sí que ho fem (a misses dites) amb una fira... bé, no és cap descobriment perquè ja són vuit les edicions de la Fira JUGAR X JUGAR de Granollers (a l'àudio vaig tenir un lapsus i parlava de "setena edició"... doncs no, ja són vuit companys... em faig gran!).

Com que a la ràdio el temps vola, el Jordi em va proposar fer una crònica exprés de la fira d'enguany i potser em passo de ràpid. Se'm van quedar al pap alguns aspectes que no surten a la crònica, i alguns força important, com per exemple que vam estar presents a l'acte de lliurament dels premis del concurs de creació de jocs Ciutat de Granollers. Felicitats als guanyadors: el canadenc Orin Bishop (creador d'Steampunk Rally, un joc de cursa amb combos de daus i cartes) i als andalusos Maria Antonia Pinilla i Julián Roas (creadors d'Skydice, un joc casual i molt original d'apilament de daus) que van rebre l'accèssit. També a tots els participants i finalistes de l'edició d'enguany!

Dissabte va ser gairebé un intensiu de Venetia, el nou gran joc de majories i expansió naval dels venecians Marco Maggi i Francesco Nepitello (editat en castellà per Devir). Diumenge vam jugar a diferents jocs (Fzzzt!, Lemminge, Kamisado, Byzanz, Machi Koro...) i també prototips (Vuelta rápida amb Gonzo Bríos i Caracoles amb Toni Serradesanferm) i vam estar força estona amb altres amics podcasters com Edgard Massot i Fran Garea. Vam aguantar fins al final on vam poder veure el ja tradicional llançament de gorra de l'Oriol Comas. Més detalls (i molt ràpids) a l'àudio. Però en resum: la millor Fira JUGAR X JUGAR que he viscut fins ara.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.