Splendor

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, cercarem les pedres més valuoses de tots els racons del planeta. Ens esforçarem per aconseguir-les abans que els nostres rivals i, si tot va bé, tindrem al nostre favor els oportunistes aristòcrates del moment... dels que també podrem treure profit per acabar guanyant la partida.

Splendor torna a explotar un tema recurrent en el món dels jocs de taula: l'intercanvi i gestió de gemmes. Ho hem vist a jocs ja clàssics com Fiji de Friedemann Friese o Gem Dealer de Reiner Knizia... però també a jocs molt recents com 30 Carats de Fabien Chevillon del que ja vam parlar a la passada secció DJ36.

Però què aporta Splendor? De moment és un joc del que s'està parlant molt. Per bé i per malament. Hi ha la polèmica de que molta gent pensa que està sobredimensionat en capsa i preu. Altres diuen que és un joc molt sec i abstracte... però en canvi és un ferm candidat als Spiel des Jahres i els Graf Ludo d'enguany! Tot i ser un joc sec, poc original temàticament i venir amb més aire que components... té coses bones: mecànicament és senzill d'explicar i de jugar. Funciona amb públic familiar i aficionat, i les cartes són precioses... personalment em recorden molt a la fotografia de les expedicions de la pel·lícula Seda del director canadenc François Girard.

Finalment, parlem de la propera cita lúdica: LNMCMLDJ 2014. Aquesta edició, al Baix Llobregat, se'n fa càrrec el Club Amatent i passa a celebrar-se a Sant Vicenç dels Horts coincidint amb la sessió número 50 d'aquest actiu club (les dues edicions anteriors es va celebrar a Sant Andreu de la Barca). LNMCMLDJ és una iniciativa que sempre hem promogut i que recomanem a experts i profans dels jocs de taula. Si ens voleu trobar... allà hi serem!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.