Populi Turolii

Avui a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu, volem renovar la decoració de casa nostra i ens ha donat per fer patchwork... sí, és la tècnica de costura que es coneix amb noms molt diferents arreu del món: mosaïque a França, almazuela a la també veïna Espanya i a Catalunya li diem labor de retalls.

Patchwork és un joc per a dos jugadors del famós autor alemany Uwe Rosenberg, reconegut per jocs com Agricola, Caverna, Le Havre... i de tant en tant ens sorprèn amb jocs més lleugers com aquest que avui portem a la ràdio. Una de les novetats del passat festival d'Essen que ja hem pogut jugar i provar per fer la secció.

La línia de dos jugadors era poc usual a les editorials de jocs de taula, tret d'algunes excepcions com KOSMOS que sí que ha cuidat al llarg del temps una selecció de jocs per a dos jugadors amb alguns títols memorables. Els temps i les tendències canvien i Lookout Spiele, després de fitxar a Stefan Stadler (autor i ex-redactor de KOSMOS), s'ha posat de valent amb aquesta tipologia de jocs: després de les versions per a dos jugadors d'Agricola i Le Havre, el mateix duo d'autor (Uwe Rosenberg) i il·lustrador (Klemens Franz) han fet possible aquest flamant Patchwork.

A Patchwork hem de cosir pedaços de tela al nostre tauler intentant cobrir la major superfície possible. Haurem de saber gestionar dos recursos bàsics (els botons i el temps), treure avantatge de la posició del peó que permet seleccionar els millors pedaços i optimitzar al màxim el nostre trencaclosques particular per intentar fer un bonus (cosint un requadre de 7x7) o, al menys, acabar amb un botó més que el nostre rival. La temàtica, tot i ser un joc abstracte, s'agraeix i li queda molt bé a aquesta petita i nova creació del mestre Uwe. Pot ser un molt bon regal de cara a aquest Nadal per jugar esporàdicament amb la teva parella.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.