In Flanders Field

Seguim a Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu. Ja sense el Jordi Ciprés ens aventurem a parlar sobre un joc inspirat en la Primera Guerra Mundial... no us espanteu, no he fet un curs CCC de wargames perquè, tot i el tema, aquest In Flanders Field no és un wargame.

Fa una mica de pena que el primer joc de Martin Wallace (considerat per bona part de l'afició un dels millors autors dels darrers anys) que porto a la ràdio sigui aquest. Un joc que considero clarament fallit pel que podria haver estat... no tots els dies es rep un encàrrec dels Imperial War Museums per fer un joc de taula que commemori el centenari de la Primera Guerra Mundial. A més, i no és el primer cop que passa amb Sophisticated Games, el reglament no és massa clar... i aquest és un dels pitjors defectes que pot tenir un joc de taula comercial.

Si més no, i mirem el costat positiu de les coses, In Flanders Field serveix per mostrar als oients que de tant en tant els autors de jocs també reben encàrrecs (com els autors de qualsevol altra indústria cultural) i alguns surten bé i altres no tant... a tot arreu se'n fan, de bolets, quan plou.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.