Dragonheart

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu. Avui recuperem un joc de l'autor Rüdiger Dorn, publicat l'any 2010, que ens agrada molt i que també hem jugat molt. Dragonheart és un joc de cartes per a dos jugadors amb una temàtica asimètrica però resolt amb components totalment simètrics... ens expliquem: a Dragonheart cada jugador representa una facció d'un món medieval fantàstic, una d'aquestes faccions vol despertar el Gran Drac petrificat i l'altra desitja que romangui adormit eternament (la típica disputa entre liberals i conservadors).

Mecànicament, cada jugador té una pila de cartes coincident en número i tipologia de cartes (aquí està la simetria de components), però les han de jugar sobre un tauler que esdevé clau en l'activació dels efectes de les cartes. S'ha de dir que el joc, totalment abstracte, adquireix una mica l'aroma del tema proposat per l'editor gràcies al meravellós treball de l'il·lustrador Michael Menzel. Es pot fer una mica de bluff, posar paranys per a que l'altre jugador piqui i jugui cartes que t'interessen i també compta amb aspectes tàctics remarcables, com per exemple el detall de què el jugador que té del seu costat el Gran Drac pot jugar amb una carta més a la mà i, si l'aconsegueix mantenir fina al final de la partida, també sumarà uns punts extra que poden ser decisius per obtenir la victòria.

Dragonheart és un joc que ha estat publicat en diferents llengües: italià, rus, txec, anglès, francès, alemany i polonès. Tot i que no existeixi edició en català o castellà, el joc és independent de l'idioma i, si aconseguiu una còpia d'importació, el podreu jugar perfectament.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.