Manresa 1724

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu. I tornem a tenir convidats i amics als estudis de la ràdio, dos jugadors apassionats que aquest 2015 han decidit creuar a l'altra banda dels jocs per convertir-se en autors: Nasi Muncunill i Ferran Renalias.

Manresa 1724 és la primera "criatura" lúdica del Ferran i el Nasi, i es podria definir com una mena d'spin off dels esdeveniments del 1714 a la ciutat de Manresa. Ells, com a joc, el defineixen com "el meu primer joc de col·locació de treballadors" i realment es nota l'esforç per fer un producte accessible (hi ha dos modes de joc: un fàcil per jugar amb persones a partir de 6 anys i un altre amb una mica més de profunditat per gaudir-ho amb jugadores i jugadors més avesats), fidel amb la Història (realment veus com poc a poc cada estament va reconstruir les diferents parts de la ciutat cremada) i sobretot divertit (marca de la casa com les genials expansions pròpies que fan servir pel seu particular torneig de Carcassonne).

Nasi i Ferran, els autors de Manresa 1724

Aquest nou tàndem de creadors sorgeix del treball conjunt, i de molts anys, a El CAE i el Club del Joc de Manresa. A l'entrevista ens expliquen amb tots els ets i uts la demanda del joc per part del Museu Comarcal, la implementació de la temàtica històrica amb les diferents mecàniques i dinàmiques del joc Manresa 1724 i les altres propostes en forma d'activitats i formació que com a CAE i Club del Joc estan desenvolupant a Manresa.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.