Mundodisco Ankh-Morpork

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu. I ho fem parlant d'un joc per un motiu molt i molt trist: la mort de l'irrepetible Terry Pratchett ara fa quatre dies. I és que l'obra de Pratchett va ser l'aeroport de la imaginació de moltes altres persones lectores de la seva obra, i de la inspiració per a autors i creadors d'altres productes culturals derivats: videojocs, pel·lícules, poemes, obres de teatre... i també, lògicament, jocs de taula. La seva pèrdua és, sent un xic egoistes, una mica menys dolorosa pel gran llegat que ens va poder deixar.

El passat 22 de febrer parlàvem de la més que dubtosa "bona feina" que va fer l'autor anglès Martin Wallace amb l'encàrrec del joc In Flanders Field... doncs, per ser justos, també hem de parlar de les vegades que va donar la talla amb altres encàrrecs, i Mundodisco Ankh-Morpork és un claríssim exemple d'implicació en un projecte de gran envergadura. Tot i que inicialment alguns aficionats van pensar que Mundodisco Ankh-Morpork era una reimplementació del joc de 2010 London, també de Martin Wallace, el temps ha clarificat que els dos jocs només són semblants en autor, un il·lustrador (Peter Dennis), funcionar amb motor de cartes i tenir un tauler amb una ciutat dividida per un riu (Londres i Ankh-Morpork)... les sensacions, i el que ens tracta d'explicar cadascun dels jocs, són prou diferents per veure'ls com dos jocs independents i per a públics també diferents.

Amb la secció d'avui ens auto-proposem un petit repte, i és fer encabir al final de cada àudio un acomiadament musical que tingui a veure (al menys mínimament) amb el joc que tractem. Amb Mundodisco Ankh-Morpork hem triat la banda sonora del videojoc de PC de 1995. Per a mi va ser el primer contacte amb Discmón (que és com s'ha de dir en català Mundodisco), i estic segur que també per alguns dels nostres oients. Escolteu la banda sonora i transporteu-vos fa 20 anys, quan amb un 486 amb una SuperVGA ens passàvem hores i hores davant de les ja malauradament desaparegudes aventures gràfiques... renoi, com passa el temps!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.