Sanssouci

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu i també una secció molt humana perquè, com li passa a tothom, cometem les nostres errades... i a la secció d'avui en van dues: la primera és la pronunciació del nom del joc de la secció, ens hem anat a un só més italià que francès i en comptes de "Sansutxi" hauria estat molt millor haver dit durant tota la secció "Sansusi". L'altra errada està en el cognom de l'il·lustrador: diem Julien Deval i en realitat és Julien Delval (sí, com el cognom de l'organitzador dels Premis Oriana). Mea culpa... però un cop feta la fe d'errates, comencem!

Us imagineu un palau amb uns jardins tan grans com per tenir 70 quilòmetres de senders per passejar-hi? Amb 3.000 arbres fruiters i una escala central de 120 graons? El Sanssouci és l'equivalent alemany al Palau de Versalles, com a palau imponent però també com a espectacular complex de jardins de lleure palatí. És d'estil Rococó i, tal com expliquem a l'àudio, va ser construït entre els anys 1745 i 1747 sota comanda del rei Frederic El Gran, que va morir al mateix palau gairebé 40 anys després. És Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de l'any 1990.

Doncs bé, us ve de gust participar en la construcció i composició d'aquests jardins per guanyar uns quants punts de victòria? Doncs Sanssouci és el vostre joc. Crearem jardins sense massa preocupacions en un eurogame sempre molt ajustat de puntuació, en el que les persones més optimitzadores i calculadores gaudiran segur de les sensacions que Kiesling ha empaquetat en un altre gran joc familiar de Ravensburger. No és casual que hagi estat un dels jocs recomanats als Spiel des Jahres 2014, la producció és molt bona i el joc molt plaent. Si teniu l'oportunitat proveu-ho!

Ah! I que ens perdonin els i les professionals de la jardineria, ja que estem dient tota l'estona que és "molt plaent" el fet de composar el jardí i tal... però sabem que en realitat és una feina molt dura i exigent, i com som conscients d'això... la secció i la cançó d'avui la dediquem a tots els jardiners i jardineres de Catalunya. En especial al Pau (també creador de jocs) que segur que ens escolta!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.