Gravwell: Escape from the 9th Dimension

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu per viure noves aventures sobre un suport diferent... aquí no parlem de llibres, ni de pel·lícules, ni de videojocs. Ens agraden les cartes, els taulers, les fitxes i els daus; i cada setmana demostrem que el joc de taula té, com a producte cultural i vivencial, cada cop més cabuda en les nostres llars i els nostres grups socials. Avui viatgem a l'espai, cordeu-vos els cinturons!

Hem traspassat un forat dimensional que ens ha portat a una nova part de l'univers on els nostres motors de reacció ja no serveixen. A la singularitat d'aquesta novena dimensió tot funciona per atracció o repulsió, però per generar aquestes forces haurem de recollir i consumir elements químics coneguts a la nostra antiga dimensió, però també d'altres totalment desconeguts i veritablement sorprenents! Només si aprofitem bé els efectes d'aquests elements podrem escapar de la novena dimensió i tornar a casa sans i estalvis. Aquest és l'argument d'aquest joc de curses de Corey Young que molt merescudament li va servir per ser un dels guanyadors dels Mensa Select de 2014. Repassarem la taula periòdica d'una manera divertida, calcularem les intencions dels nostres rivals i optimitzarem la nostra mà de cartes per allunyar-nos al màxim del perillós forat de la singularitat. Tot un exercici d'intuïció, habilitat i sang freda.

La banda sonora triada per acompanyar aquest Gravwell: Escape from the 9th Dimension és un cover de la mítica cançó de David Bowie Space Oddity interpretat per l'astronauta canadenc Chris Hadfield. Us recomanem alguns dels seus vídeos des de la secció i si voleu anar directes aquest és el seu canal de YouTube. Esperem que gaudiu l'explicació del joc, de la música i també dels vídeos!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.