Cacao

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu. Avui parlem d'un joc que ens ha "meravellat"... i ja estem donant pistes!

Aquest és el tercer joc d'un mateix autor, Phil Walker-Harding, que portem a les nostres particulars seccions radiofòniques a Sant Andreu de la Barca. Primer va ser Dungeon Raiders, després Sushi Go! i ara Cacao. I és que no sabem què tenen els jocs d'aquest australià que resulten molt frescos i addictius (en el millor sentit de la paraula).

Cacao és un excepcional joc de col·locació de rajoletes que té les següents bondats: combina diferents mecàniques (algunes realment innovadores com la del sistema d'expansió de la selva), resulta molt senzill a l'hora de jugar-ho i d'explicar-ho, manté un nivell de profunditat estratègica que també agradarà als jugadors avesats, en 40 minuts ja has fet una partida i segurament faràs una altra i una altra... ofereix diferents maneres de puntuar (producció, emmagatzematge i venda de recursos -el cacau-, majories -als temples- i una escala malus/bonus per la que pots pujar -el riu-) i tot això t'obliga a estar pendent d'aquests factors a més dels de la dinàmica d'exploració i expansió d'una selva que ens oferirà el meravellós fruit dels deus. Com amb el Sushi Go!, estem davant de tot un must have en qualsevol bona ludoteca.

Mr. Phil, et posem l'ull ben a sobre!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.