London After Midnight

Torna una setmana més Descobrint jocs, la secció més lúdica del programa Via directa de Ràdio Sant Andreu. Aquesta vegada, i fora de pronòstic, sí serà la darrera secció de la temporada... arriba l'estiu i també hem de fer unes merescudes vacances per descobrir encara més i més jocs. També hem tornat perquè se'ns va oblidar anunciar als estudis qui va ser el guanyador del joc dedicat Taxi Driver Barcelona que vam oferir a l'oient que s'apropés més al número de carnet de taxista del Bié... doncs tenim guanyador! Felicitats Manrique Cece, has estat tu i en breu rebràs el teu joc... prepara't Barcelona, un nou taxista t'espera! (estem força tranquils perquè el Manrique és més del perfil Bié que no pas Robert De Niro) :-D

I parlem ara del joc amb el que tanquem temporada. Em fa especial il·lusió perquè tal dia com un 29 d'octubre de 2012 vam gravar el primer Descobrint jocs sobre un joc de por, de cartes i de l'editorial Gen-X Games (Black Stories). Avui, gairebé 3 anys (88 seccions) després... repetim temàtica, format i editorial. Us hem portat London After Midnight, del simpàtic autor madrileny Enrique Dueñas, i hem connectat telefònicament amb ell per xerrar del joc i de la seva recent edició.

De les coses a destacar del joc la primera és l'art, a càrrec d'un desconegut James Castillo Murphy, que delectarà a tots els aficionats del gènere i l'estètica pulp. També resulta interessant trobar en un joc tan petit la lluita entre faccions (monstres contra herois -recorda una mica, salvant petites diferències, a un joc print & play de Mark Chaplin anomenat Dracula Must Die!-). Per últim, xerrem amb l'autor sobre el procés de buscar editor i ens agrada veure que no sempre s'ha de recórrer a la fal·lera de l'autoedició mitjançant el crowdfunding. El sistema tradicional de tocar la porta d'un editor encara funciona si la proposta és bona i ajustada com en aquest cas. Des d'aquí felicitem a l'Enrique pel seu primer joc i a Gen-X Games per continuar editant i apostant pel talent de proximitat.

Bones vacances. I vigileu amb els vampirs a l'estiu, són igualment perillosos com va demostrar l'any 1987 Jóvenes Ocultos (...ens fem vells!).

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.