Dogfight: I Guerra Mundial

Iniciem una nova temporada al Via directa de Ràdio Sant Andreu per seguir, setmana a setmana, descobrint jocs. Avui són ja 90 seccions!

El joc d'avui, Dogfight: I Guerra Mundial editat per Devir, és un joc al que he estat jugant aquest estiu, amb algunes bondats importants com la portabilitat i les il·lustracions acurades de Harry Dempsey. Però també té alguns problemes grans... més encara quan t'esperes un joc d'un gran dissenyador com és Martin Wallace (i que sigui un filler no és excusa, també hi ha fillers genials com Coloretto o Dragonheart -per posar un parell d'exemples-) i amb un tema tan potent com és la I Guerra Mundial. El pitjor problema és que hi ha una estratègia guanyadora pels aliats que funciona sempre... això és sinònim de "joc trencat" (mentre no ho descobreixes es deixa jugar, quan t'adones no vols que torni a tocar taula!).

Segona decepció amb el mateix tema i el mateix autor (us remeto a l'episodi 72 on vam parlar d'In Flanders Field)! Suposo que ha de ser cosa d'encàrrecs fets amb poques ganes. Un no acaba d'explicar-se aquestes dues cares de Wallace... mai saps si et sorprendrà amb una genialitat o amb una gran tifa lúdica.

Com passa amb l'In Flanders Field, un joc més apte per a col·leccionistes de la memorabilia bèl·lica que no pas per als aficionats a jugar a jocs. Resulta molt trist que no s'hagin pogut cobrir (en ambdós títols) els dos aspectes i acontentar als freaks de l'aviació de la I Guerra Mundial per una banda i a les persones que volem passar una bona estona jugant per l'altra. Me l'apunto Martin!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.