Isle of Skye: from Chieftain to King

Continuem parlant de jocs una setmana més al Via directa de Ràdio Sant Andreu, avui ho hem lligat per la via del referèndum i farem una secció "a la escocesa".

Fora conyes, us portem un gran eurogame dels creadors del darrer Kennerspiel des Jahres (Broom Sevice) que resulta molt elegant i accessible. Podem dir que recorda, en certs trets de la fase de construcció d'un tauler modular individual que puntua en funció dels elements que hi figuren, a El Petit Príncep: fes-me un planeta i que temàticament hem jugat abans a una proposta similar, i també molt plaent, amb Glen More (un joc que també m'encanta).

Una bondat important del joc és el replay value que diuen els anglesos, un factor important a l'hora d'invertir en un joc. Quants cops "veurà taula"? Jo us puc assegurar que un joc com Isle of Skye: from Chieftain to King el traureu força cops, ja que escala bé de 2 a 5 jugadors, proposa un punt d'interacció interessant amb la taxació i venda de rajoletes de paisatge i també té un sistema de puntuació amb objectius variables molt fresc... a cada partida fareu servir 4 dels 16 objectius disponibles, i això dóna lloc a moltes recombinacions i partides amb UX (user experience) ben diferents. Les instruccions són molt clares, els components de molt bona qualitat i funcionals i, sense tenir res de nou, és un clar exemple dels jocs familiars que a Alemanya se seleccionen pels reconeguts premis Spiel des Jahres. A mi no m'estranyaria res veure aquest joc entre els propers nomenats. També pot tenir algun petit punt feble: requereix que els jugadors tinguin una mica de traça a l'hora d'identificar i dissenyar patrons en 2D (no tothom en té facilitat i pot traduir-se en una mica d'AP -anàlisi-paràlisi- innecessari).

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Espai conduït per Jordi Milian amb la col·laboració/dinamització de Miquel Jornet.