Comença el bon temps i les terrassetes dels bars i restaurants s'omplen... hem tingut sort i hem trobat una taula per prendre una autèntica paella valenciana (amb els seus 5 ingredients) amb unes Moritz ben fredes i posicionades!

No ens hem tornat de cop i volta un podcast gastronòmic, aquí seguim parlant de jocs! Començarem amb una breu entrevista amb el creatiu i inquiet Enric Aguilar, autor del joc de cartes en valencià La Fallera Calavera que, pareu atenció a la dada, ha estat l'autoedició d'un joc de taula a Verkami que ha batut tots els rècords (superant fites d'autoedicions sonades de jocs en castellà com Guerra de Mitos o 1911 Amundsen vs. Scott). A RESERVOIR JOCS ens agrada que un joc en valencià hagi tingut tant d'èxit i creiem important i absolutament necessari (únicament per empatia cultural i lingüística) remarcar-ho.

L'Edgard Massot ens explica a Llicència per Jugar el seu particular mètode d'avaluació de jocs per destriar quins es queden i quins no a la seva ludoteca. Les "tres partides de gràcia" és quelcom que nosaltres també recomanem fer i coincidim amb ell en no refiar-nos gaire de les primeres impressions. Ell ho explica amb molt més detall i bons exemples. D'altra banda tenim al Jordi Nadal, cada cop menys Lost in Translation, que s'ha viciat amb els hongaresos al joc Caos en el Viejo Mundo i també li ha donat canya al Blood Bowl: Team Manager. Ens parla de les seves sensacions i sempre és interessant escoltar-les.

Finalment us passem l'àudio que vam gravar fa uns dies a l'interessant col·loqui en clau lúdica entre Albert Castellón (ex-director general de Cerveses Moritz i actual conseller estratègic de la marca) i Oriol Ripoll (expert divulgador lúdic). Tota una classe de màrqueting concentrada en la que l'excusa és parlar de tres claus en la creació d'una marca. L'Oriol relacionarà aquestes tres claus d'èxit amb referents en el món lúdic com el mític videojoc Pong, el joc del Go i la marca lider mundial en jocs de construcció.

Bones vacances!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Crèdits musicals: