Tot i la distracció de no haver-nos llistat entre els participants de DAU Barcelona 2014, seguim treballant altruistament envers la promoció d'aquest festival (com hem fet des de la primera edició). Recordo que vam ser l'únic mitjà que va fer-se ressò de la conferència de Tom Werneck al nostre episodi 17 i després això va provocar un efecte "bola de neu" molt positiu i productiu per a la nostra comunitat, o també que l'àudio més descarregat de tota la nostra història és el de la conferència de Chema Pamundi a l'episodi 26.

Comencem amb la roda de premsa que serveix de tret de sortida d'aquest DAU Barcelona 2014, al soterrani de la botiga Kaburi Rol & Games del Passeig Sant Joan, el passat divendres la Directora de Creativitat i Innovació de l'ICUB (Ines Garriga) i el comissari de DAU Barcelona (Oriol Comas), acompanyats del Tinent d'Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació Jaume Ciurana, van exposar dades de les edicions anteriors del festival i també van apuntar idees i possibles objectius de cara a l'edició d'enguany i les futures. Un speech molt concentrat que fa palès de la bona salut que gaudeix el sector i l'afició dels jocs de taula i demostra que la idea de DAU Barcelona va venir amb tota la intenció de fixar-s'hi feliçment a l'agenda de festivals de la nostra capital i la dels seus ciutadans i ciutadanes.

Seguirem amb una entrevista a dues persones vinculades a les activitats del festival, concretament la Vanessa Carballo, del Club Kritik, que és una de les responsables de la dinamització de l'Off DAU (la nit oberta de jocs de taula entre dissabte 14 i diumenge 14 a DAU Barcelona) i també al Pak Gallego, creador del joc Guerra de Mitos i assessor a Verkami, amb qui parlem del concurs de creació de jocs del festival. Acabarem amb una molt breu entrevista a l'Aska, una noia japonesa de l'empresa Real Escape Game (amb oficines a Kyoto, Tòquio, San Francisco, Toronto, Singapur i ara a Barcelona), que va anar allà de cara a fer propostes per futurs festivals i esdeveniments. Estan molt de moda els jocs d'escapament en viu, però el que proposen des de Real Escape Game és una activitat massiva i amb tota la ciutat de Barcelona com a escenari... sona interessant i n'estarem amatents.

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Crèdits musicals: