No tot és DAU Barcelona aquests dies, perquè de jornades i esdeveniments lúdics hi ha molts en aquestes dates... el passat cap de setmana van ser les mítiques Ayudar Jugando a Barcelona, on vam apropar-nos com cada any a copsar l'ambient, jugar una mica, saludar els amics i amigues i gaudir de la subhasta benèfica intentant adquirir algun objecte lúdic interessant... em vaig quedar a només 6€ d'una maqueta gegant del joc Gaudí d'Oriol Comas i Jep Ferret (que em sembla un abstracte molt bo i interessant... i tot i que ja tinc una còpia signada i dedicada, m'havia fet il·lusions de la composició colorista de rajoles gaudinianes que m'anava a fer a la paret del menjador de casa). Una llàstima!

Allà vam entrevistar a: Meri (no jugueu mai a un joc de subhastes amb ella!), Pedro Soto (atent i amable com sempre... i va deixar anar una molt bona notícia que té a veure amb Diego Ibáñez, Devir i Sherlock Holmes!) i Pablo Giménez (el president d'Ayudar Jugando que ens va resumir les jornades moments abans de tancar-les).

El mateix diumenge també vam deixar-nos caure per MIRCon 2014 (el Festival de Literatura Fantàstica, Ciència-ficció i Terror de Montcada i Reixac) que enguany era la seu d'HispaCon (Congreso Nacional de Fantasía y Ciencia Ficción) i comptava amb una agenda atepeïda de moltes activitats... entre totes ens vam interessar per la conferència «JUEGO Y LITERATURA. INSPIRANDO JUEGOS.» que els companys Oriol Comas i Toni Serradesanferm van preparar magistralment. Un àudio que, en ser en castellà, intentarem compartir amb La Ludoteca de Pampala (podcast amic) per donar-li difusió més enllà de les nostres fronteres.

Finalment ve el nostre col·laborador Jordi Nadal, bastant còmode a les terres d'Àtila, on parla de les darreres partides i ens regala una reflexió sobre els escacs... un joc recurrent els darrers dies: l'Oriol Comas a la seva intervenció enllaça diferents llibres que tenen aquest joc com a leitmotiv i jo personalment he estat investigant bastant (per motius que encara no toca comentar) sobre el campionat mundial d'escacs de 1972. I és que els clàssics mai moren i se'ls ha de tenir presents!

[ clica aquí per descarregar l'arxiu ]


Crèdits musicals: