DAU Barcelona 2014, com en totes les seves anteriors edicions, va esdevenir un contenidor de reflexió i arguments al voltant del joc. El dimarts 9 de novembre de 2014 vam poder assistir a la conferència d'Antoni J. Planells anomenada: «Super Mario a Catan. La resistència de les habilitats analògiques del joc de taula en els videojocs.», que va ser una radiografia comparada del panorama actual en el món dels jocs i dels videojocs.

Tot i que l'Institut de Cultura de Barcelona ja va penjar aquesta conferència en format vídeo al seu canal de Vimeo, creiem convenient també oferir-la als nostres oients en format àudio per si en el moment que la volen reproduir no necessiten (o no poden) visualitzar el vídeo: conduint, fent running...

Antoni J. Planells és professor de Narrativa i Storytelling Audiovisual, Història del Joc i Teoria del Joc al Centro Universitario de Tecnología y Arte Digital U-Tad de Madrid. També és co-fundador i membre de la directiva actual de l'ASEIV (Asociación Española de Investigadores de Videojuegos). És llicenciat en Dret i Comunicació Audiovisual per la Universidad Carlos III de Madrid, on es va doctorar en Investigació Aplicada als Mitjans de Comunicació el mes de gener de 2013 amb la premiada tesina Los videojuegos como mundos ludoficcionales: una aproximación semántico-pragmática a su estructura y significación.

Des d'aquest podcast anirem penjant poc a poc tots els àudios enregistrats durant el festival DAU Barcelona 2014, ratificant així el nostre compromís envers la cultura lúdica, els jocs i el festival. Feliç 2015!

Crèdits musicals: