Com sempre, intentem estar allà on l'associació Ludo es mou. Si t'interessa el disseny de jocs i vols conèixer gent amb els mateixos interessos i necessitats... "LUDO ES BIEN"! Una de les seves últimes parades va ser a ILUDO 2018 (Mataró), les jornades organitzades pel club Banshee Errante que des dels seus inicis han manifestat un alt compromís envers la creativitat lúdica amb el concurs de prototips i ponències com la que avui us presentem.

Joan Pons és professor de Game Design al Grau de Creació de Videojocs de la UPC, també és professor de Gamificació i Cultura Digital al CRAI de la UB i Director Creatiu a Arhat Games. Membre de Ludo i un dels actuals coordinadors d'aquesta associació de creadors de jocs de taula a Catalunya.

El playtesting és el procés iteratiu d'assaig-error davant un grup humà pel qual obligatòriament han de passar tots els jocs. Potser és l'etapa més important per a la consolidació d'un joc, però... Com fem sessions de playtesting? Hi ha playtesters professionals a Catalunya? Què ha de fer un bon playtester? I què no ha de fer? Quina és la millor manera de presentar un prototip a una sessió de playtesting?... tot això i bastant més s'intenta explicar en aquest àudio.

ENLLAÇ DE VISUALITZACIÓ I DESCÀRREGA DEL PDF
(molt recomanable per seguir la xerrada punt a punt)

El Joan comenta durant la conferència que a la UPC s'acaba de crear un grup especialitzat de playtesting: l'Associació d'Anàlisi i Disseny de Jocs de la UPC (upc.boardgames@gmail.com).